Over de Kennisbank

In deze databank zijn verpleegkundige producten te vinden gerangschikt op niveau van opleiding en op soort product. In de kennisbank vind je alleen een korte weergave van het product. Het gehele document is op aanvraag beschikbaar, via het aanvraagformulier naast iedere samenvatting. De documenten worden niet centraal getoetst op niveau. Beoordeling van de kwaliteit van het materiaal komt uitsluitend voor rekening van de lezer.

In de databank hebben we de volgende categorieën:

CAT

Een Critically Appraised Topic (CAT) is een systematische samenvatting van de resultaten van een klein aantal studies over een specifiek onderwerp uit de dagelijkse praktijk. Andere benamingen zijn: Best Evidence Topic (BET), of Critically Appraised Literature (CAL).

Kwaliteitsopdracht

Een kwaliteitsopdracht is een onderzoek, in het kader van een opleiding aan een hogeschool of MBO-instelling, naar een specifiek onderdeel binnen de verpleegkundige zorg met als doel om de kwaliteit van de zorg op dit punt te verbeteren. Criteria en invulling van de kwaliteitsopdracht wisselen per instelling.

Onderzoeksverslag

Resultaten van eigen (wetenschappelijk) onderzoek door verpleegkundigen of verpleegkundig specialisten.

Scriptie

Een scriptie, thesis, onderzoeksartikel of (eind)verhandeling is een wetenschappelijk verslag dat een verplicht onderdeel vormt van een academische of master opleiding. Hoewel het belang van de scriptie en de eisen die eraan worden gesteld per studie verschillen, is de scriptie meestal het laatste onderdeel van de opleiding.

Anders

Indien een document niet in de voorgaande categorieën past, maar wel in de visie van de Santeon Verpleegkundige Kennisbank.